|
|
12/04/2008 10:56 קצת על הרוסים, קצת על ההריון.. ויש גם בטן.
קנזו וזואי שניהם חתולים מגזע רוסי כחול. זהו גזע מקורי אשר אינו הכלאה, הם התגלו ברוסיה כחתולים פיקחים במיוחד, מה שהביא לכך שבסופו של דבר חפץ בהם האדם כחתולי בית. מכאן התחיל פרויקט מיוחד שמטרתו הייתה לשמר מאגר גנים גדול שיאפשר למגדלים בעולם להחזיק חתולים נטולי בעיות גנטיות, בריאים ואחידים מבחינה התנהגותית.
המטרה אכן הושגה. איפשהו לפני 60 שנה, הוכנסו למאגר גם הגנים של הסיאמי, כיום באופן נדיר מאוד בהמלטות יוצאים לפעמים גורים שהם בעצם סיאמים עם קצוות כחולים.
אם כי מבחינת האגודות הם אינם גזעיים, הם מבוקשים בטירוף בעבור יופיים וכמובן הנדירות שלהם. באשר למראה הרוסי, מדובר בחתול בעל פרוות משי כחולה אפורה, שמגיעה בגוונים כהים ובהירים, תלוי באיזה סטנדרט. המראה הפרצופי הוא מראה בר, בעל עיניים ירוקות מעורבות עם צהוב. הגורים כמובן יוצאים עם עיניים כחולות בהתחלה. הסטנדרט האירופאי לעומת הקנדי מחפשים דווקא את המראה החתולי יותר בפרצוף. מכאן ההבדלים במראה של זואי וקנזו, קנזו נראה יותר כמו נמר, זואי, כשהיא אינה רזונת בגלל ההיריון, מתחזקת מראה שמנמן ועגול יותר בפנים.
אנחנו נכנסים היום אל השבוע השישי של ההיריון. באופן שאינו מפתיע השבוע אפשר היה לראות מיום ליום איך הבטן מתבלטת לה לאט ומתחיל להיות מאוד קשה לפספס שזואי נושאת ברחמה את דור העתיד. החתולה לעומת זאת, עושה זאת בסטייל ונראה שהניסיון ניכר על התנהגותה. אם כי היא מודעת להריון ודורשת תשומת לב ופינוקים בהתאם, ניכר כי בהריון זה תופעות הלוואי של שנים קודמות אינן מופיעות, לא שינויים בהתנהגות, לא עייפות או בחילות. אפשר להגיד בוודאות שהאבא יותר נודניק השנה כשהוא מבין שסוף סוף יצטרפו לו עוד פעם חברים חדשים למשחק. הוא גם מאוד מגונן עליה ודורש את חברתה כל הזמן, משהו שלא נתקלנו בו בפעמיים הקודמות.
לקוראינו הותיקים הסיפור אינו חדש אך לאלה שאכן פוגשים אותנו לראשונה השנה, אספר שבימים האחרונים שלפני ההמלטה, הימים ה-55 עד ה-64 (היום הצפוי להמלטה) מתאפיינים בהפרדה מלאה בין קנזו לזואי שבלילה כבר לא ישנים ביחד, מתוך דאגה לכך שבמקרה וייתקפו צירי הלידה מוקדם מין הצפוי, זואי לא תחשוש או תיכנס לסטרס מהנוכחות של קנזו. הבחור, כמנהג שנתי, מבלה את שעות הלידה בחדר הקטן שלהם. כמו בכל שנה אני גם מצלם אותו שם כדי להקדיש לו את אותה תשומת הלב, זאת תמיד תופיע עם הכותרת "אבא בחדר ההמתנה". מכיוון ועד עכשיו שני ההמלטות שהיו התרחשו בשעות הערב, נהוג היה לתת לקנזו לראות את ילדיו רק בבוקר שלמחרת.
ונמשיך כמובן עם דיווח רפואי, אם תרצו, של התפתחות ההיריון בימים אלה.בשבוע השישי של ההיריון, כמו שאפשר לראות אצל זואי, מועברת תשומת הלב העיקרית בהתפתחות הגורים לפרטים היותר קטנים ולמשקלם הכולל (מה שגורם לגדילת הרחם). במילים אחרות, אם הבנתם נכון, כרגע, לעומת לפני שבועיים, ברחם של זואי יש קבוצה קטנה של גורים בהרכבם המלא כאשר כל האיברים שלהם התפתחו ואמורים להיות נוכחים. השלב שבו אנחנו נמצאים עכשיו, השלב שבו הגורים מתחילים לגדול פיזית ועוברים סוג של "שיבצור" רחמי, מסתיים ביום ה-59 (אנחנו ב-36), היום המינימאלי שלפניו אסור שתתרחש המלטה. על השלב שמתחיל באותו יום נדון כשנתקרב אליו יותר.
בפרק הבא, נמשיך לדון במאפייני החתול הרוסי ואף נפרסם לראשונה תמונות של מיטת ההמלטה, ותגובות החתולים להוצאתה.. חג שמח!
|
 |
תגובות |
 |
|